Receptas / Erstikio TAMS'US LAGERIS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. sausio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 16 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
35
|
|
IBU/OG:
0.40
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Vikingmalt) | 3.0 | 3.900 | 86.7 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.350 | 7.8 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.200 | 4.4 | |
Juodas salyklas | 1200.9 | 0.050 | 1.1 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M84 Bohemian Lager (šlapios, naudotos) | 100.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
tretinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC, be mielių)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo verdama 10min, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 15 dienų (aplinkos temperatūra 12ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
tretinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC, be mielių)