Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. vasario 4 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 10 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.005
ABV:
5.7 %
IBU:
36
EBC:
19
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.000
Melanoidinas 70.1 0.500
CaraRed 40.0 0.500
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 10 60
Summit 17.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M44 US West Coast 10.0 89

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai