Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. liepos 30 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.014
ABV:
4.6 %
IBU:
29
EBC:
19
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.950
Skrudinti miežiai 1003.8 0.050
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 15 60
      15  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M03 UK Dark Ale 10.0 72

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai