Receptas / Erstikio A BIT ROASTED
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. liepos 30 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.59
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.950 | 98.8 | |
Skrudinti miežiai | 1003.8 | 0.050 | 1.3 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M03 UK Dark Ale | 10.0 | 72 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)