Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 1 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.013
ABV:
5.8 %
IBU:
32
EBC:
49
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Juodas salyklas 1206.9 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 18 60
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M03 UK Dark Ale 10.0 77

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Priedai (5min):
1g maltas cinamonas;
1g maltas džiovintas bazilikas;
1g maltas džiovintas raudonėlis;
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų.

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai