Receptas / Erstikio BEVEIK STAUTAS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 1 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. rugsėjo 29 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
49
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 95.2 | |
Juodas salyklas | 1206.9 | 0.200 | 4.8 | |
4.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M03 UK Dark Ale | 10.0 | 77 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Priedai (5min):
1g maltas cinamonas;
1g maltas džiovintas bazilikas;
1g maltas džiovintas raudonėlis;
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų.
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 75 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Priedai (5min):
1g maltas cinamonas;
1g maltas džiovintas bazilikas;
1g maltas džiovintas raudonėlis;
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų.
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)