Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. spalio 14 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.006
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
10
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.700
CaraRed 40.0 0.300
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 14.0 8 60
Chinook 14.0 10 15
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M07 British Ale (senos, naudotos) 60.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai