Receptas / XXX Lapkričio 14
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. lapkričio 14 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
75
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.050 | 85.3 | |
BEST Chocolate salyklas | 803.6 | 0.200 | 4.2 | |
BEST Caramel Amber salyklas | 70.1 | 0.200 | 4.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1206.9 | 0.150 | 3.2 | |
Skrudinti kviečiai | 1005.8 | 0.150 | 3.2 | |
4.750 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Gol1ding (U.K.) | 5.7 | 25 | 50 | |
Fuggle (U.S.) | 3.2 | 25 | 30 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M07 British Ale | 12.0 | 76 |
Pastabos
Likus 10 min. virti 200g laktozės, 5 g kerpenos.
Salinimas 65-66-60min
72-10min
80-tekinam
Vandens chemija:
CaCO3 - 5 g
CaCl2 - 2.5 g
MgSO4 - 4 g
NaHCO3 - 7.5 g
Vanduo praleistas pro RO filtrus
Salinimas 65-66-60min
72-10min
80-tekinam
Vandens chemija:
CaCO3 - 5 g
CaCl2 - 2.5 g
MgSO4 - 4 g
NaHCO3 - 7.5 g
Vanduo praleistas pro RO filtrus
Peckelis
2015 m. Lapkričio 15 d.O kad nenuobodu būtų laukti, pasidalinsiu kai kuriais matymais.
Iš karto noriu pasakyti, kad alaus receptą "sukalė" aludariai, žinantys, ką daro. Ir rezultatas turės būti. Tačiau... Tikrai kitaip būčiau elgęsis su vandeniu ir jo paruošimu. Primetam.
Stautui rekomenduojamas (Dublino):
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO
110 4 12 19 53 280
Vilniaus vanduo (na tas, tipo, niekam tikes).
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO
70 20 19 19 30 238
Matosi, kad vanduo šitam alui tinkamas beveik be korekcijų. Gal kažkiek gipso (CaSO4) ir vos vos kreidos reiktų. Vandenyje perdaug Mg, bet ne bėda.
Aludarių paruoštas vandens profilis atrodo maždaug taip: RO vanduo (apytiksliai 10% buvusių druskų + pridedamos (žiūr. receptą).
Ca+2 Mg+2 Na+ Cl- SO4-2 HCO
58.0 14.0 64.2 38.5 50.2 232
Neaišku, kodėl iki tinkamo lygio nebuvo iškeltas Ca ir chloridų/sulfatų santykis nebalansuotas į salyklinę pusę.
Tačiau manau, kad aludariai turėjo savo viziją ir savus argumentus.