Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
88 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.004
ABV:
6.8 %
IBU:
24
EBC:
8
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis Čekiškas 4.0 3.000
Obuolių sulčių ekstraktas 8.0 1.500
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.300
Kviečių dripsniai 3.0 0.250
      5.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kaskad 4.8 20 60
Willamette 4.8 20 40
Willamette 4.8 26 20
Curacao 1.0 15 15
Willamette 4.8 28 1
      109  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale 12.0 93

Pastabos

RO apie 20% Druskos pagal skonį, žiupsnis... 68C- 70 72C -10 78C -> iki 1.004 Sultys gale virimo, likus 15 min.

Komentarai

  • Peckelis

    2015 m. Lapkričio 15 d.
    Lyg buvai galvojęs Saison`o mieles naudoti?
  • vidmantas

    2015 m. Lapkričio 16 d.
    savasalus rašo, kad M27 tinkamos saisonui. Nebandęs su jomis dar... Tikiu kad neprilygs weast kokybei. Bet vis tik. Ar čia jau labai blogai
  • Peckelis

    2015 m. Lapkričio 16 d.
    Viskas gerai. Tik šitos mielės, kaip čia pasakyt, nu, kaip kedai studentui. Ir vasarai, ir žiemai. Ta prasme, tinka tipo visiems belgiškiems. Šiaip jos visai geros, man net visai patiko, darant Strong Golden, apdėjo 3787 bent vienu žingsniu (aišku, kalbėti galiu tik apie tą vieną alų). Šiaip kelčiau fermentacijos temperatūrą bent iki trisdešimties. Čia rimtai, jei nori saisoninio charakterio ir kad nesustotų fermentacija (mėgstamas triukas). Nes šiaip gausi belgą su obuolių sultimis. O gal ir gerai. Ką aš žinau... :)
  • vidmantas

    2015 m. Lapkričio 16 d.
    26-27 max temperatūrą išlaužiau. 1,006 bet kaip supratau dar ne pabaiga. Bus matyt :)
Prisijungę aludariai