Receptas / Erstikio RED DAWN
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 23 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.67
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.000 | 75.0 | |
BEST Red X salyklas | 30.0 | 0.500 | 12.5 | |
Melanoidinas | 70.6 | 0.500 | 12.5 | |
4.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)