Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 10 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. balandžio 10 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.015
ABV:
5.8 %
IBU:
14
EBC:
10
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2016

    2016 m. gegužės 8 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Lagers

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Vienna salyklas 6.0 4.500
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.550
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.250
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (US) 8.0 15 60
Nelson Sauvin (NZ) 12.5 20 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 150.0 75

Pastabos

H2O  antakalnio čiaupo + 3 ml 85% fosf.r. ,tiek pat tekinimui.
salinimas 90min  68>60
1\3 dekokcija užverda, gražinam  gaunasi apie 68 C 
1\3 dekokcija užverda, gražinam gaunasi apie 75 C
 fazių tarpai ~15-25 min
tekinta ilgai kokie pusantros dvi valandas

verdant 45min biresol 6ml
atvėsinta iki 24 C, pabijojau temperatūros įpyliau pora šaukštų mielių,ryte supyliau didziąją dalį mielių
mieliu III kartos,savaitinis starteris (pradinis OG 1.033) ~150ml
~12C fermentacija

Komentarai

  • elis

    2016 m. Rugpjūčio 26 d.  
    Aludarių taurė 2016
     lagerių kategorijoje
      I vieta
    (kad neužsimirštu)
  • Gytis

    2016 m. Rugpjūčio 28 d.
    Šiaip nepasimirš, nes medalius sudėliosime ant receptų. Kažkaip vasarą tie reikalai į antrą planą nuėjo, bet prasideda naujas sezonas, reikia sutvarkyti uodegas.
Prisijungę aludariai