Receptas / Gabrėlų blonde 7THG
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 7 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 29 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
6.9 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Čekiškas pils salyklas | 3.0 | 3.200 | 61.0 | |
Abbey | 50.0 | 0.500 | 9.5 | |
Miuncheno salyklas | 22.0 | 0.400 | 7.6 | |
Cukrus | 20.0 | 0.350 | 6.7 | |
Kukurūziniai dribsniai | 2.0 | 0.300 | 5.7 | |
CaraHell | 25.0 | 0.300 | 5.7 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.200 | 3.8 | |
5.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 16.1 | 5 | 60 | |
Spalt Select (German) | 6.0 | 13 | 60 | |
Saaz (Czech) | 3.9 | 15 | 15 | |
Saaz (Czech) | 3.0 | 15 | 5 | |
48 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Trappist High Gravity | 100.0 | 85 |
Pastabos
50C -- 20 min
65C -- 45 min
70C -- 30 min
82C->76C -->
Misa iki cukraus turėtų būti 1.059
Fermentacija 17C
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTXKV8X
65C -- 45 min
70C -- 30 min
82C->76C -->
Misa iki cukraus turėtų būti 1.059
Fermentacija 17C
http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=KTXKV8X
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.2
(1 balsas)
7.2
Aromatas nėra ryškus, salykliškas. Švieži lazdyno riešutai, razinos, lengvos vanilės natos, šviežiai perpjautas obuolys.
Didelė, balta ir tvari puta. Dailus ir labai skaidrus riešutmedžio atspalvis. Žavinga ilgalaikė karbonizacija smulkiais burbuliukais.
Skonis subtilus, harmoningas, švelniai pereinantis į poskonį. Gal kiek erzina perteklinis sausumas, kuris tartum duobė skiria skonį nuo poskonio.
Gana sausas, tikėjausi daugiau salykliškumo.
Geras alus, tačiau link vidutiniško. Sausokas kūnas, aitrios natos trikdo bendrą sklandumą. Kandus.