Receptas / Sinterklaas
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. lapkričio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gruodžio 8 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
48
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.400 | 54.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.100 | 17.5 | |
BEST Melanoidin salyklas | 60.0 | 0.450 | 7.1 | |
CaraBelge | 33.0 | 0.450 | 7.1 | |
Cukrus | 0.0 | 0.300 | 4.8 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.260 | 4.1 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 500.4 | 0.230 | 3.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 904.7 | 0.110 | 1.7 | |
6.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.8 | 16 | 60 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 13.0 | 5 | 60 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.3 | 14 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 4.3 | 16 | 60 | |
Žvaigždinis anyžius | 0.0 | 6 | 20 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 5.3 | 14 | 15 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 1 | 15 | |
Gvazdikėliai | 0.0 | 7 | 10 | |
Imbiero šaknis | 0.0 | 30 | 10 | |
Muskato riešutas | 0.0 | 1 | 10 | |
Cinamono lazdelės | 0.0 | 3 | 10 | |
Hersbrucker (German) | 4.3 | 15 | 5 | |
128 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 12.0 | 72 |
Peckelis
2015 m. Gruodžio 7 d.Varnalėša
2015 m. Gruodžio 8 d.Recepte buvo numatyta 10g žvaigždinio anyžiaus, bet kai pamačiau kiek tai yra, sumažinau iki 6 vnt (ir tai bijojau, kad permuš viską).
Gvazdikėliai irgi 7 vnt. ne gramai.
Imbieras - gramais.
Muskato riešutas - 1 šaukštelis.
Cinamonas - 3 lazdelės.
Šiaip, labai subalansuotas alus, nei vienas prieskonis aiškiai nedominuoja.
SJo
2015 m. Gruodžio 9 d.Varnalėša
2015 m. Gruodžio 9 d.