Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Eryn Lasgalen pine ale
Aludaris:
Kiekis:
21.0 ltr
OG:
1.052
FG:
1.008
ABV:
5.8 %
Pirminė fermentacija:
2019-08-24
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2019-09-09
Pastabos:
TF Maris Otter 5.0kg
BEST Caramel Pils 0.5kg
BEST Caramel Munich III 0.2kg

Chinook 10g 60min
Amarillo 10g 0min (flame-out)
Chinook 10g 0min (flame-out)
Amarillo 40g 0min (whirpool prie 80 laipsnių)
Chinook 30g 0min (whirpool prie 80 laipsnių)
Simcoe 50g 0min (whirpoll prie 80 laipsnių)
Amarillo 50g sausam (4 dienos)
Chinook 50g sausam (4 dienos)
Simcoe 50g sausam (4 dienos)

Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast

Užpilta 11 litrų 53 laipsnių (+2g gipso), rodė 50,5+, po 10 minučių užpilta 6 litrai (+1g gipso) verdančio vandens, rodė išmaišytas 63,5+, įjungtas puodas 1,5-2 minutėms, rodė 65+ (hm.., turbūt blogai išmaišiau, nes dar po 15 minučių išmaišytas rodė 66+, dar po 15 minučių išmaišytas rodė 64+). Dar po 10 minučių įjungtas puodas 30 sekunčių. Po valanados perpiltas į fermenterį, nutekintas, pašildytas iki 86 laipsnių ir užpilta vėl. Tekinta lėtai (1,5 valandos) papildant 78-80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko.
Pritekinta apie 27-28 litrus, supilstyta apie 22-23 litrus (nesimatė per putas).
Whirpool neišjungus šaldymo nuo 80 laipsnių iki 30 laipsnių (apie 15 min).
OG 1.052 kai pagal receptą 1.054.
Sunkiai pradėjo veikti ir, sakyčiau, gan silpnokai burbuliavo.
Po savaitės temperatūra pakelta iki 19 laipsnių, dar po paros iki 20 ir dar po paros iki 21. Sausas dar po 3 dienų, penktadienį ryte (12,5 dienų nuo virimo).
Išpilstyta 20 litrų, dėl fermenterio, apie 0,5l prarasta.
Pirmas ragavimas 2019.10.13, įtartinai daug putojo (kaip kartais būdavo), skonis toks pats, kaip to putojančio, nieko ypatigo / nieko gero. Infekcija?..
Vėliau neputojo, bet skonis toks nieko neypatingas, kvapo 0 (kur bent jau Simcoe?). Kažkoks įtartinas.
Prisijungę aludariai