Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Moria's Dark
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
22.5 ltr
OG:
1.056
FG:
1.010
ABV:
6.0 %
Pirminė fermentacija:
2019-09-14
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2019-09-25
Pastabos:
Marris Otter 5.0 kg
Miežiniai dribsniai 1.0 kg
TF Pale Chocolate 1.0 kg
Laktozė 0.25 kg
Crystal malt 0.3 kg

East Kent Golding 50g 60 min.

Užpita 15 litrų (beveik *2) 75 laipsnių vandeniu, rodė apie 68 laipsnius. Palikta vienai valandai, po pusvalandžio rodė apie 66, po valandos 64+.
Ištekinta apie 32 litrus, likus 5 minutėm virti, įdėta 125g kakavos (ICA eco kakao) miltelių ir pamiršta įdėti laktozės.
Į fermenterį 24 litrai, bet dar litrą buvo galima bandyti iš nuosėdų, bet jos nuo kakavos tokios lipnios buvo, tad nelabai villiojo. Nežinau, ar nebus klaida dėl kakavos, kol kas toks tirštas gavosi, visiškai neputojo pilant į fermenterį, o ir skonis toks juodo šokolado kartumas.
Nustatyta 19 laipsnių (+kažkiek viduje), veikti pradėjo jau sekmadienį apie pietus (!) ir aktyviai veikė iki antradienio vakaro. Penktadienį ryte padidinta temperatūra iki 20 laipsnių, šeštadienį iki 21, sekmadienį iki 22 ir įpilta apie 100-150g laktozės (apie trečdalį puoduko virinto vandens). Išpilstyta trečiadienį, 22,5 litrai. Labai storas sluoksnis nuosėdų, panašu, kad kakava kažkiek nusėdo.
Kakavos nuosėdų liko aluje nemažai, labai kartina, o šokolado skonio prideda minimaliai. Fignia visiška.
Prisijungę aludariai