Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Ithilien Pale Ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.0 ltr
OG:
1.044
FG:
1.008
ABV:
4.7 %
Pirminė fermentacija:
2020-02-23
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-03-09
Pastabos:
Marris Otter 4.0kg (iš akies nuo 5kg)
BEST Caramel Pils 0.5kg (iš akies nuo 1kg)
BEST Caramel Munich III 0.1kg (iš akies, porą saujų)

Centennial 10g 60min (2017 metų, 11,1%)
Mosaic 10g 5min (11,4%)
Azacca 10g 5min (2018 metų, 12,5%)
Mosaic 40g 0min (11,4%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Azacca 40g 0min (2018 metų, 12,5%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Mosaic 50g (11,4%) sausam apyniavimui
Azacca 50g (2018 metų, 12,5%) sausam apyniavimui


Užpilta 9 litrai (+2g gipso) 53 laipsnių, rosdė apie 51 laipsnį. Po 12 minučių užpilta 5,5 litai (+0,5g gipso) verdančio vandens, išmaišytas rodė 65 laipsnius. Po pusvalandžio rodė apie 62 laipsnius, pakaitinta iki 65+ ir palikat dar pusei valandos. Po valandos pakaitinta iki 75 laipsnių ir perpilta. Tekinta apie 80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko (10 arbatinukų).
Atšaldžius iki 75 laipsnių, įmesti apyniai ir maišoma apie 7-8 minutes, po to palikta 25 minutėms ir vėl įjungtas šaldymas. Atšaldyta iki 19 laipsnių, šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių.
Į fermenterį apie 24 litrus (tikiuosi, nebėgs per kraštus).
Po savaitė po truputį kelta temperatūra, sausas ketvirtadienį ryte, išpilstyta pirmadienį vakare. 21 litras + kažkiek likučių.


Prisijungę aludariai