Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Ithilien Pale Ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.0 ltr
OG:
1.044
FG:
1.008
ABV:
4.7 %
Pirminė fermentacija:
2020-02-23
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-03-09
Pastabos:
Marris Otter
4.0kg (iš akies nuo 5kg)
BEST Caramel Pils 0.5kg (iš akies nuo 1kg)
BEST Caramel Pils 0.5kg (iš akies nuo 1kg)
BEST Caramel Munich III
0.1kg (iš akies, porą saujų)
Centennial
10g
60min (2017 metų, 11,1%)
Mosaic 10g 5min (11,4%)
Azacca 10g 5min (2018 metų, 12,5%)
Mosaic 40g 0min (11,4%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Azacca 40g 0min (2018 metų, 12,5%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Mosaic 50g (11,4%) sausam apyniavimui
Azacca 50g (2018 metų, 12,5%) sausam apyniavimui
Mosaic 10g 5min (11,4%)
Azacca 10g 5min (2018 metų, 12,5%)
Mosaic 40g 0min (11,4%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Azacca 40g 0min (2018 metų, 12,5%) (whirpool 15 min prie 80 laipsnių)
Mosaic 50g (11,4%) sausam apyniavimui
Azacca 50g (2018 metų, 12,5%) sausam apyniavimui
Užpilta 9 litrai (+2g gipso) 53 laipsnių, rosdė apie 51 laipsnį. Po 12 minučių užpilta 5,5 litai (+0,5g gipso) verdančio vandens, išmaišytas rodė 65 laipsnius. Po pusvalandžio rodė apie 62 laipsnius, pakaitinta iki 65+ ir palikat dar pusei valandos. Po valandos pakaitinta iki 75 laipsnių ir perpilta. Tekinta apie 80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko (10 arbatinukų).
Atšaldžius iki 75 laipsnių, įmesti apyniai ir maišoma apie 7-8 minutes, po to palikta 25 minutėms ir vėl įjungtas šaldymas. Atšaldyta iki 19 laipsnių, šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių.
Į fermenterį apie 24 litrus (tikiuosi, nebėgs per kraštus).
Po savaitė po truputį kelta temperatūra, sausas ketvirtadienį ryte, išpilstyta pirmadienį vakare. 21 litras + kažkiek likučių.