Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Harad's secret
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
24.0 ltr
OG:
1.046
FG:
1.006
ABV:
5.2 %
Pirminė fermentacija:
2020-03-19
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-04-08
Pastabos:
Marris Otter 5.0 kg
BEST Caramel Pils 0.5 kg

Chinook 10g 60min (12,4%)
Amarillo 10g 0min (flame out) (2018 derlius, 9,6%)
Amarillo 40g 0min (whirpool) (2018 derlius, 9,6%)
Mosaic 50g 0min (whirpool) (11,4%)
Vic Secret 50g 0min (whirpool) (2018 derlius, 18,4%)
Amarillo 50s (sausas) (2018 derlius, 9,6%)
Mosaic 50g (sausas) (11,4%)
Vic Secret 50g (sausas) (2018 derlius, 18,4%)


Užpilta 12,5 litrų (+2g gipso) 55 laipsnių vandeniu, rodė 51,5+. Po 20 min įpilta 6 litrai verdančio vandens, rodė 63, įjungta viryklė ir pakelta iki 65+. Po 40 minučių vis dar rodė 64,5+, daugiau nejungiau viryklės. Nutekinta, perpilta, pakaitinta iki 86 ir užpilta, rodė 74+. Tekinat lėtai pilant ~78-80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko (10-11 arbatinukų). Pritekinta apie 33-34 litrus. Whirpool pradėta prie 80 laipsnių, maišant pasiekus 65 laipsnius, išjungtas šaldymas, pamaišyta dar apie 10 minučių ir palikta dar 20 minučių ramiai.
Šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių, mielės hidratuotos, į fermenterį 26 litrai (!) + didelis puodukas iš likučių, todėl mažokas OG.

Sausą perlaikiau (planuota supilstyti sekmadienį, gavosi tik trečiadienį), nes buvo daug darbo, taip ir neradau laiko.

Skonis tolokai iki pirmo, spalva taip pat toli, skaidrus net gavosi, kvapo beveik nėra. Gerti galima, net pusė velnio, bet ne tas, ko tikėtasi... 7,5/10
Prisijungę aludariai