Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Czech Noris
Aludaris:
Kiekis:
40.0 ltr
OG:
1.050
FG:
1.012
ABV:
5.0 %
Pirminė fermentacija:
2020-04-04
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-05-02
Pastabos:
(Šį kart pagal turimas atsargas vietoj 8.5kg Pils salyklo naudojau 6kg Pils + 2.5kg Vienna)

Mentalo pH po 15 min. salinimo: 5.35
Įpilta 1ml 75% fosforo rūgšties, bet nieko nenumažino (per mažai rūgšties, bet antrą kart jau nepyliau, palikau 5.35)
pH po aušinimo 5.35

Po aušinimo liko apie 38l alaus, su OG: 1055
Dapilta 4l RO vandens, gavosi 42l alaus su OG: 1.050
Fermentuota 10'C patalpoje.

---

Pastabos:

Paragavus po mėnesio nuo išpilstymo - gal kiek per saldokas, trūksta kartumo kaip čekiškam. Kitą kartą salinti prie 65'C. Melanoidin dėti 3%, o CaraPils iš vis nedėti. Dėti daugiau kartumo apynių, ir daugiau Saaz aromatui.
Prisijungę aludariai