Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Green dragon's strawberry stout
Aludaris:
Kiekis:
26.5 ltr
OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2020-06-13
Antrinė fermentacija:
2020-06-29
Išpilstyta:
2020-07-13
Pastabos:
BEST Pale Ale 5.0 kg
BEST Chocolate 1.0 kg
Avižiniai dribsniai 1.0 kg
Laktozė 0.15 kg

East Kent Golding 50 g 60 min


Įpilta 73-74 laipsnių 18 litrų (+1g gipso +3g ph stabilizer'io), išmaišytas rodė 67+ laipsnius. Po valandos pakelta iki 75 ir palikta 10 min. Tekinta lėtai su ~80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko. Pritekinta 33-34 litrų (ouch). Likus 15 minučių virti, įdėta laktozė (apie 150g, likučiai). Į fermenterį 26,5 (!) litrai (+pilnas didysis puodukas su likučiais). Šaldytuvas nustatytas 19 laipsnių. Veikti pradėjo jau sekmadienio vidurdienį! Po savaitės pakelta iki 20 laipsnių.
Su braškėmis tempiau iki paskutinių, nupirkta tik po 2 savaičių, pirmadienį. Apie 7kg, nuplautos, truputį pavirtos ir supiltos į fermenterį (apie 6 litrus), o alus ant viršaus. Beveik iki pat viršaus gavosi, reikia tikėtis, nepradės bėgti, kai (jei) pradės veikti. Šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių. Truputį bėgo, bet nedaug, reikėjo kelis kartus pakeisti alsuoklį, taip išleidžiant orą.
Po savatės braškėse perpilta į tretinę ir palaikyta dar savaitę. Taip gaunasi, išpilstyta lygiai po mėnesio... Tikiuosi viskas bus gerai, įtartinai rūgštokas, perpilant braškių kvapo vos vos. 26,5(!) litrai, dar gal pusė susirinktų.
Ragauta 2020.08.13, toks pusiaus stautas, pusiau braškių kompotas, rūgštokas (gose?).
Prisijungę aludariai