Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Lossarnach's Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
22.0 ltr
OG:
1.046
FG:
1.002
ABV:
5.8 %
Pirminė fermentacija:
2020-09-06
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2020-10-17
Pastabos:
Marris Otter 4.5kg (2 + 2,5 iš akies nuo 5kg)
Avižiniai dribsniai 0.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.3kg (iš akies nuo 1kg)

Centennial 10g 60min
Citra 75g whirpool prie 80 laipsnių
Mosaic  75g whirpool prie 80 laipsnių
Citra 75g sausas
Mosaic 75g sausas

LalBrew Voss Kveik

Užpilta 11 litrų (+2g gipso) 54-55 laipsnių vandeniu, išmaišytas rodė apie 52 laipsnius, Po 10 minučių įpilta 6 litrai (+1g gipso) verdančio vandens, išmaišytas rodė apie 64, tad įjungiau plytelę minutei, rodė apie 66+. Po 40 minučių rodė apie 64, vėl įjungta plytelė minutei, rodė 66+. Po valandos pakelta iki 75 laipsnių ir perpilta į fermenterį. Tekinta lėtai pilant maždaug 80 laipsnių vandenį iš arbatinuko (11 arbatinukų).
Į fermenterį apie 24 litrus, + litras+ iš likučių. OG 1.046, pagal receptą 1,052 22 litrams be laktozės (Pamiršau nupirkti, tad bus ne milkshake).
Mielės hidratuotos, nustatyta 18 laipsnių, pirmadienį vakare (virta sekmadienį) jau burbuliavo pilnu tempu. Po savaitės dienai nustatyta 19 laipsnių ir dar po to dviem dienoms 21 laipsnis. Antradienį vakare įmestas sausas kartu su 150g kokoso drožlių, 1 vanilės ankštimi, pamirkyta degtinėje ir 2 bonkutėmis po 32g šaltyje džiovintų mango (Supergaeden iš Rimi). Nustatyta 14 laipsnių.
Šeštadienį ryte ištraukiau iš šaldytuvo ir pastačiau vonioje nusistovėti ir jis pradėjo burbuliuoti. Ir taip burbuliavo... 3 savaites. Ketbvirtą savaitę burbuliavimas sulėtėjo, maždaug kartą į 5 min. Išpilstyta po 4 savaičių nei planuota, Kas gavosi, bb jį žino, ar nepradėjo pūti mango, kokosas ir vanilė. Klaida, greičiausiai, kad neperpiliau į antrinę ir kad nustačiau sausam apyniavimui žemesnę temperatūrą. Kveik mielių darbinė temperatūra 30-35! Dar gal tie džiovinti mango sunkiau atidavinėjo cukrų, todėl taip užsitęsė. FG 1.002 (ten vos vos vieš 0)!
Skonis neblogas, pradžioje vos nesakiau, kad geriausias išvirtas. Bet skonis toks hazy (primena Mikeller Hazy Holidays), sausas, ir po to truputį jaučiasi kartumas, kas nelabai patiko. Kvietinio nesijaučia visai, kokoso ir vanilės taip pat, mango jaučiasi gan neblogai, gal 3-ia bonkutė dar tiktų. Visgi 9,5/10.
Prisijungę aludariai