Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Harad's secret
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.5 ltr
OG:
1.056
FG:
1.010
ABV:
6.0 %
Pirminė fermentacija:
2020-12-23
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-01-03
Pastabos:
BEST Pale Ale
5.0kg
BEST kvietinis
0.2kg
BEST Caramel Pils
0.5kg
BEST Caramel Munich I&II po 0.1lg
Chinook 10g 60min
Amarillo 10g 1min
Amarillo 40g whirpool
Mosaic 50g whirpool
Vic Secret 50g whirpool
Amarillo 50g sausas
Mosaic 50g sausas
Vic Secret 50g sausas
Užpilta 15 litrų (+2g gipso, +2g ph pagerintojo) 71-72 laipsnių, rodė 67+, po 20 minučių rodė 66+. Po 40 minučių 2 minutėms įjungta plytelė, rodė 68+. Po 70 minučių pakelta iki 75 laipsnių, perpilta ir pradėta lėtai tekinti pildant ~78-80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko.
Whirpool apyniai įmesti ties 80 laipsnių (apie 1 min), maišant ties 60 laipsnių (1-2 min.) išjungtas šaldymas, maišyta apie 10 min., po to palikta dar 15 min. ir įjungtas šaldymas vėl.
Truputį išpyliau bepilstydamas, tikiuosi, nieko blogo nepateko. Į fermenterį ~24-25 litrus (turėtų užsikimšti alsuoklis) + 0,5 litro iš likučių. Palikta vonioje (~25 laipsnius (Voss Kveik, kurios darbinė 30-35)), pažiūrėsim, kas gausis. Po savaitės įmestas sausas apyniavimas toje pačioje temperatūroje, išpilstyta dar po 4 parų. Nesuprantu, fermenteris buvo beveik pilnas, o tik 21,5 litro į butelius... Gan aukštas FG,1.010