Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Harad's secret
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
24.0 ltr
OG:
1.056
FG:
1.010
ABV:
6.0 %
Pirminė fermentacija:
2020-12-23
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-01-03
Pastabos:
BEST Caramel Pils 0.5kg

Chinook 10g 60min
Amarillo 10g 1min
Amarillo 40g whirpool
Mosaic 50g whirpool
Vic Secret 50g whirpool
Amarillo 50g sausas
Mosaic 50g sausas
Vic Secret 50g sausas

Užpilta 15 litrų (+2g gipso, +2g ph pagerintojo) 71-72 laipsnių, rodė 67+, po 20 minučių rodė 66+. Po 40 minučių 2 minutėms įjungta plytelė, rodė 68+. Po 70 minučių pakelta iki 75 laipsnių, perpilta ir pradėta lėtai tekinti pildant ~78-80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko.
Whirpool apyniai įmesti ties 80 laipsnių (apie 1 min), maišant ties 60 laipsnių (1-2 min.) išjungtas šaldymas, maišyta apie 10 min., po to palikta dar 15 min. ir įjungtas šaldymas vėl.
Truputį išpyliau bepilstydamas, tikiuosi, nieko blogo nepateko. Į fermenterį ~24-25 litrus (turėtų užsikimšti alsuoklis) + 0,5 litro iš likučių. Palikta vonioje (~25 laipsnius (Voss Kveik, kurios darbinė 30-35)), pažiūrėsim, kas gausis. Po savaitės įmestas sausas apyniavimas toje pačioje temperatūroje, išpilstyta dar po 4 parų. Nesuprantu, fermenteris buvo beveik pilnas, o tik 21,5 litro į butelius... Gan aukštas FG,1.010
Prisijungę aludariai