Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Lossarnach's Pale Ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
21.5 ltr
OG:
1.050
FG:
1.008
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2021-05-17
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2021-05-31
Pastabos:
Best Pale Ale 4.5kg (iš akies)
Best Cara Pils 0.5kg (iš akies)
Best Kvietinis 0.3kg (iš akies)
Centennial 15g 60min
Citra 75g whirpool prie 75 laipsnių
Mosaic 75g whirpool prie 75 laipsnių
Citra 75g sausam apyniavimui
Mosaic 75g Sausam apyniavimui
Lallemand Danstar Kveik Ale yeast
Užpilta 15 litrų (+keli gramai gipso) 72 laipsnių vandeniu, išmaišytas rodė apie 67 laipsnius. Po pusvalandžio rodė apie 65 laipsnius, įjungta trumpam kaitlentė. Po valandos pakelta iki 78 laipsnių, perpilta ir lėtai tekinta. Į fermenterį apie 25 litrus (+2 litrai iš likučių), mielės nehidratuotos, šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių. Po savaitės pirmadienį perkelta iš šaldytuvo į vonią, kur tikrai 22+, burbuliavo dar gan aktyviai. Penktadienį į pavakarę įmesti sauso apyniavimo apyniai ir 3 bonkutės šaldytai džiovintų mango iš Supergarden. Supilstyta pirmadienį dar po 3 parų, nors burbuliavo dar pakankamai aktyviai. Vienas butelys jau trečiadienį neišlaikė.... :(
Nesuprantu, gavosi daug tamsesnis nei virtas prieš tai (lyg vienodas salyklas), gavosi visiškai skaidrus (šaldytuvo įtaka?), mango kažkiek jaučiasi, bet nežymiai, apynių kvapo 0 (300g!). Ir nėra to hazy (bet ir FG daug aukštesnis). Pakenčiamas, bet daug daug prastesnis nei pirmas virimas. 6/10
Best Cara Pils 0.5kg (iš akies)
Best Kvietinis 0.3kg (iš akies)
Centennial 15g 60min
Citra 75g whirpool prie 75 laipsnių
Mosaic 75g whirpool prie 75 laipsnių
Citra 75g sausam apyniavimui
Mosaic 75g Sausam apyniavimui
Lallemand Danstar Kveik Ale yeast
Užpilta 15 litrų (+keli gramai gipso) 72 laipsnių vandeniu, išmaišytas rodė apie 67 laipsnius. Po pusvalandžio rodė apie 65 laipsnius, įjungta trumpam kaitlentė. Po valandos pakelta iki 78 laipsnių, perpilta ir lėtai tekinta. Į fermenterį apie 25 litrus (+2 litrai iš likučių), mielės nehidratuotos, šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių. Po savaitės pirmadienį perkelta iš šaldytuvo į vonią, kur tikrai 22+, burbuliavo dar gan aktyviai. Penktadienį į pavakarę įmesti sauso apyniavimo apyniai ir 3 bonkutės šaldytai džiovintų mango iš Supergarden. Supilstyta pirmadienį dar po 3 parų, nors burbuliavo dar pakankamai aktyviai. Vienas butelys jau trečiadienį neišlaikė.... :(
Nesuprantu, gavosi daug tamsesnis nei virtas prieš tai (lyg vienodas salyklas), gavosi visiškai skaidrus (šaldytuvo įtaka?), mango kažkiek jaučiasi, bet nežymiai, apynių kvapo 0 (300g!). Ir nėra to hazy (bet ir FG daug aukštesnis). Pakenčiamas, bet daug daug prastesnis nei pirmas virimas. 6/10