Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Bloody Snowbourn
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
22.0 ltr
OG:
1.042
FG:
1.004
ABV:
5.0 %
Pirminė fermentacija:
2022-05-13
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2022-06-10
Pastabos:
Maris Otter 0.92kg (ye, pagaliau turiu svarstykles)
BEST Red X 3.35kg
Avižiniai dribsniai 0.29kg

Centennial 5g 35min
Ekuanot 5g 10min
Ekuanot 15g flame out
Ekuanot 80g whirpool ties 65 laipsniais
Ekuanot 100g sausas

Fermentis Safale US-05(56)

Įpilta į 9 litrus (+2-3g gipso) 51-52 laipsnių vandens, išmaišytas rodė lygiai 50 laipsnių. Už maždaug 5 minučių atsiminiau, kad turiu Red likučių (0,35kg) pridėjau ir juos. Už 15 minučių įpilti 5 litrai (+1-2g gipso) verdančio vandens, išmaišytas rodė 63+, trumpam įjungiau kaitlentę, po jos rodė 65+. Už 40 minučių rodė apie 64, trumpam įjungta kaitlentė. Pritekinta apie 29 litrus (su likučiais, kažkaip staigiai šoko nuo 26 iki 29 palenkus). Neplanavau ilgai virti, bet kadangi daug pritekinau teko įmesti Centennial 30 minučių.
Į fermenterį apie 25 litrus + apypilnis mažesnis puodas iš likučių (apie 2 litrus :( ). Šaldytuvui nustatyta 19 laipsnių, OG  mažas kai tiek pritekinta 1.042. Po savaitės išneštas į vonią, ten apie savaitę, perkelta į šaldytuvą, sumažinta iki 14 laipsnių ir įpiltas sausas, kuris prabuvo... eh... 12 dienų. FG 1.002-1.004, vos vos ant ribos. Pirmą kartą naudojau elektroninį, tai OG panašiai rodė, o FG net iki perkėlimo į vonią rodė mažiau 1. Po perkėlimo truputį pakilo ir po to vėl nukrito. Gan patiko, būtinai kartoti (gal daugiau apynių), 8,5-9/10.

Hidrometro duomenų istorija

Prašome palaukti...
Prašome palaukti...
Prašome palaukti...
Prisijungę aludariai