Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Lossarnach's Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
23.5 ltr
OG:
1.040
FG:
1.004
ABV:
4.7 %
Pirminė fermentacija:
2023-01-27
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2023-02-26
Pastabos:
Marris Otter 4.0kg
Avižiniai dribsniai 0.5kg

Centennial 5g 60min
Azacca 50g whirpool
Mosaic 100g whirpool
Azacca 50g sausas
Mosaic 100g sausas


Skirtumai nuo ankstesnių virimų: pamažintas salyklo kiekis nuo 4,5 kg iki 4.0kg, bet padidintas kvietinis nuo 0,3kg iki 0,5kg. Antrame virime buvo CaraPils (pirmame dribsniai), kas, greičiausiai, ir sąlygojo tamsesnį ir skaidresnį alų. Azacca vietoj Citra (Citra buvo su nuolaida SA, kas reiškė seną derlių, bet ir Azacca pasitaikė seno derliaus (2020metų, Mosaic 2021 metų, užpisa SA, kad nerodo metų). Bandysiu fermentaciją be šaldytuvo, vonioje (25+ laipsniai) (tokie buvo 2 virimai prieš tai - HS 2020.12.23 ir NIPA 2021.08.10, kuris nelabai gavosi) ir ilgiau palaikyti (kaip pirmu atveju) bent jau 3 savaites. Norėjau įmesti mango vaisių į virimą, bet savaitę nusikėlė virimas ir supuvo, naujo nenusipirkau. Teks su SuperGarden vėl bandyti. + gal kokoso drožlių įmesti (bet tik kartu su sausu ir mažiau laikyti sausą, be to, prie šaltesnės temperatūros).

Įpilta 15 litrų 76 laipsnių vandens (+ šaukštelis 3-4g gipso + kažkiek (iki 1g likučiai) PH pagerintojo. Išmaišytas rodė 68 laipsnius, įpilat 1 litras šalto vandens, rodė apie 66 laipsnius. Palikau ant įjungtos kaitlentės ties 1 (šilumos palaikymas). Pu pusvalandžio rodė apie 64, minutei įjugiau katlentę max ir po to vėl ties 1. Po valandos pakelta iki 78 laipsnių, perpilta į baltą kibirą, pripilta 6 litai + arbatinukas 78-80 laipsnių vandens, apie dešimt kartų nupilta / įpilta atgal (po 3 litrus). Tekinta lėtai pildant ~80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko. Po kurio laiko palikau subėgti likučiams, užtrukau ir pretekėjo iki maždaug 33 litrų. Teko pavirti valandą su karčiaisiais. Nugaravo apie 6 litrus, į fermenterį (baltą kibirą) apie 26 litrus (kažkam blogai su matematika). Atšaldyta iki 20-21 laipsnio, mielės hidratuotos, fermentuota vonioje prie 25+ laipsnių.OG tik 1.040, bet tiek pritekinta...
Jau kitą rytą burbuliavo "labai labai aktyviai" ir taip apie dieną, po to nusiramino, išlaikiau ilgai, apie 3 savaites, po to į šaldytuvą, sausas palaidas + 2 bonkutės (SuperGarden) bei vienas pakelis džiovintų mango + pakelis kokoso drožlių. Nepamenu tiksliai, penktadienį ar šeštadienį įpyliau (turėjau taikyti antradieniui), bet supilsčiau vėl tik sekmadienį (8-9 dienos). Pilstant kvepėjo skaniai (mmm... kaip Kita pusė?..), pažiūrėsim, kas gausis. Nors į fermenterį atrodė daug, į butelius tik 23,5 (liko nemažai kokoso drožlėse ir mango), FG nematavau, spėju pagal išstovėjimą.
Prastovėjo ilgai be šaldytuvo.
Pirmas lyg nelabai patiko, truputį rūgštokas, bet vėlesni atrodo beveik puikūs, kažkiek į Kitą pusę tikrai panašu. 9-9,5/10.
Prisijungę aludariai