Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Bree's pale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
23.0 ltr
OG:
1.046
FG:
1.004
ABV:
5.5 %
Pirminė fermentacija:
2023-03-11
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2023-04-12
Pastabos:
Golden Promise Pale Ale 4.0kg
Avižiniai dribsniai 0.5kg
Neblogas, skaidrus (laikytas šaldytuve), gan švelnus (mažiau alkoholio), bet kažko truputį trūksta, 8,5-9/10
Avižiniai dribsniai 0.5kg
BEST Kvietinis
0.5kg
4kg vietoj 5kg kaip per praeitą virimą, kad nesigautų 6+ laipsniai, be to, 0,5kg kvietinio, vietoj 0,3kg, nepamaišys.
Užpilta 16 litrų apie 72 laipsnių vandeniu (+4-5g (šaukštelis su kaupu) gipso), po
išmaišymo rodė apie 66, po 30 minučių rodė apie 64, trumpam įjungta
kaitlentė. Po valandos pradeda kelti iki 75, palaikyta apie 10 min ir
pakelta iki 78 laipsnių ir perpilta į fermenterį. Apie 10 kartų nupilta į ąsotį ir perpilta atgal. Tekinta lėtai pildant
78-80 laipsnių vandeniu. Prieš galą kažkur užsikimšo, nenorėjo tekėti, tai praradau temperatūros, nupyliau į ąsotėlį apie 4-5 litrus ir į pakaitinau iki ~86-90 laipsnių, po to dar kelis kartus nupilta / įpilta ir vėl pradėta tekinti į puodą. Pavirintas apie pusę valandos, tik po to įmesti apyniai. Whirpool ties 60
laipsnių maišant iki 30 laipsnių, po to išjungtas šaldymas ir palikta 25-30 min.
Į fermenterį apie 24 litrus (+ puodukas), šaldytuvui nustatyta 18 laipsnių (vidus, SS fermenteris). OG 1.046-47, elektroninis keistai rodo, pradėjo nuo 1.036, bet po 10 min. pakilo iki 1.0385 (vėliau kilo ir virš 1.04, bet iki 1.046 netraukė). FG nežinau, turėtų būti mažas, nes su sausu prastovėjo virš dviejų savaičių, neskaitant dar dviejų savaičių iki. Darosi didžiulė problema.Neblogas, skaidrus (laikytas šaldytuve), gan švelnus (mažiau alkoholio), bet kažko truputį trūksta, 8,5-9/10