Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Lossarnach's Pale Ale
Aludaris:
Kiekis:
20.5 ltr
OG:
1.052
FG:
1.004
ABV:
6.3 %
Pirminė fermentacija:
2023-09-24
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2023-11-12
Pastabos:
Marris Otter 4.6kg
Avižiniai dribsniai 0.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
Laktozė 0.2kg (iš akies nuo 0,5kg)

Centennial 5g 60min
Mosaic 10g 5min
Azacca 50g whirpool
Mosaic 90g whirpool
Azacca 50g sausas
Mosaic 100g sausas


Skirtumai nuo ankstesnių virimų: salyklo kiekis padidintas nuo 4,0 kg iki 4.6kg (nusipylė taip), visa kita tas pats, kvietinis + dribsniai. Vėl Azacca, be to vėl seno derliaus (2020metų, Mosaic 2021 metų, užpisa SA). Likus 30 minučių virti, įmečiau visą šviežą mangą gabaliukais + pirmą kartą laktozę (irgi 30 min). Vėl bandysiu fermentaciją be šaldytuvo, vonioje (25+ laipsniai) ir ilgiau palaikyti (kaip pirmu atveju) bent jau 3 savaites. Gal dar bonkutę SuperGarden reiks įmesti. + gal kokoso drožlių (bet tik kartu su sausu ir mažiau laikyti sausą, be to, prie šaltesnės temperatūros).

Įpilta 12 litrų 55 laipsnių vandens (+ šaukštelis 3-4g gipso). Išmaišytas rodė 51+ laipsnių. Po 15-16 minučių įpilta 6 litrai verdančio vandens, rodė apie 65+, po 45 minučių rodė 62+, trumpam įjungiau kaitlentę, vėliau rodė jau 66+. Po valandos pakelta iki 75 laipsnių, po dar 15 minučių iki 78 laipsnių. Perpilta į baltą kibirą, apie dešimt kartų nupilta / įpilta atgal (po 3 litrus). Iš pradžių viskas nutekinta greitai, po to tekinta lėtai pildant ~80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko. Pritekinta apie 30 +-1 litrų, į fermenterį (baltą kibirą) apie 22,5 litrus (daug likučių dėl mango). Atšaldyta iki maždaug 22 laipsnių, mielės nehidratuotos, fermentuota vonioje (ruduo 22-23? laipsnių). OG tik 1.052
Buvau pasiryžęs išpilstyti laiku, ir beveik pavyko. Beveik. Neturėjau cukraus. Todėl išpilsčiau... po mėnesio. Nevirsiu kurį laiką.
Pirmas butelys buvo šlykštus, mielės + rūgštumas. Kiti pastovėję lyg pusė velnio net, rūgštumas truputį išliko, mango beveik nesijaučia, apie 7/10.
Prisijungę aludariai