Virimo peržiūra
Virimo informacija
Virimo pavadinimas:
Lossarnach's Pale Ale
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
20.5 ltr
OG:
1.052
FG:
1.004
ABV:
6.3 %
Pirminė fermentacija:
2023-09-24
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2023-11-12
Pastabos:
Marris Otter 4.6kg
Avižiniai dribsniai 0.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
Įpilta 12 litrų 55 laipsnių vandens (+ šaukštelis 3-4g gipso). Išmaišytas rodė 51+ laipsnių. Po 15-16 minučių įpilta 6 litrai verdančio vandens, rodė apie 65+, po 45 minučių rodė 62+, trumpam įjungiau kaitlentę, vėliau rodė jau 66+. Po valandos pakelta iki 75 laipsnių, po dar 15 minučių iki 78 laipsnių. Perpilta į baltą kibirą, apie dešimt kartų nupilta / įpilta atgal (po 3 litrus). Iš pradžių viskas nutekinta greitai, po to tekinta lėtai pildant ~80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko. Pritekinta apie 30 +-1 litrų, į fermenterį (baltą kibirą) apie 22,5 litrus (daug likučių dėl mango). Atšaldyta iki maždaug 22 laipsnių, mielės nehidratuotos, fermentuota vonioje (ruduo 22-23? laipsnių). OG tik 1.052Buvau pasiryžęs išpilstyti laiku, ir beveik pavyko. Beveik. Neturėjau cukraus. Todėl išpilsčiau... po mėnesio. Nevirsiu kurį laiką.
Pirmas butelys buvo šlykštus, mielės + rūgštumas. Kiti pastovėję lyg pusė velnio net, rūgštumas truputį išliko, mango beveik nesijaučia, apie 7/10.
Avižiniai dribsniai 0.5kg
BEST Kvietinis salyklas 0.5kg
Laktozė
0.2kg (iš akies nuo 0,5kg)
Skirtumai nuo ankstesnių virimų: salyklo kiekis padidintas nuo 4,0
kg iki 4.6kg (nusipylė taip), visa kita tas pats, kvietinis + dribsniai. Vėl Azacca, be to vėl seno derliaus
(2020metų, Mosaic 2021 metų, užpisa SA). Likus 30 minučių virti, įmečiau visą šviežą mangą gabaliukais + pirmą kartą laktozę (irgi 30 min). Vėl bandysiu
fermentaciją be šaldytuvo, vonioje (25+ laipsniai) ir
ilgiau palaikyti (kaip pirmu atveju) bent jau 3 savaites. Gal dar bonkutę SuperGarden reiks įmesti. + gal kokoso drožlių
(bet tik kartu su sausu ir mažiau laikyti sausą, be to, prie
šaltesnės temperatūros).
Įpilta 12 litrų 55 laipsnių vandens (+ šaukštelis 3-4g gipso). Išmaišytas rodė 51+ laipsnių. Po 15-16 minučių įpilta 6 litrai verdančio vandens, rodė apie 65+, po 45 minučių rodė 62+, trumpam įjungiau kaitlentę, vėliau rodė jau 66+. Po valandos pakelta iki 75 laipsnių, po dar 15 minučių iki 78 laipsnių. Perpilta į baltą kibirą, apie dešimt kartų nupilta / įpilta atgal (po 3 litrus). Iš pradžių viskas nutekinta greitai, po to tekinta lėtai pildant ~80 laipsnių vandeniu iš arbatinuko. Pritekinta apie 30 +-1 litrų, į fermenterį (baltą kibirą) apie 22,5 litrus (daug likučių dėl mango). Atšaldyta iki maždaug 22 laipsnių, mielės nehidratuotos, fermentuota vonioje (ruduo 22-23? laipsnių). OG tik 1.052
Pirmas butelys buvo šlykštus, mielės + rūgštumas. Kiti pastovėję lyg pusė velnio net, rūgštumas truputį išliko, mango beveik nesijaučia, apie 7/10.