Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Juodai Juodas
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
18.0 ltr
OG:
1.049
FG:
1.016
ABV:
4.3 %
Pirminė fermentacija:
2018-12-28
Antrinė fermentacija:
-
Išpilstyta:
2019-01-03
Pastabos:
Į 5l puodą įpiliau 4l vandens įdėjau salyklą maišelyje pašildžiau iki 70C palaikiau 1 val. padariau arbatos pakelio manevrą (įkiši ištrauki) ir galiausiai nupyliau puslitriu karšto vandens.
užvirinau misą ir įdėjau 5g mielių, po 30min dar 5g mielių ir po 15min paskutinė 5g porcija mielių.
Po valandos virimo išjungus dujas dedu cukrų ir salyklo ekstraktą, ištirpus nukošiau ir atskiedžiau tyru, švariu, šaltu vandeniu, kad gautusi apie 16l (mano kibiras 20l) atvėsinto ruošinio kurį pabarsčiau mienimis sandariai uždariau ir įstačiau burbuliatorių.
laukiu.... Su soda išploviau butelius supilsčiau alų po 7g gliukozės į 1l. Laukiu... Skanauju *****
Prisijungę aludariai