Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gegužės 11 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. birželio 9 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.016
ABV:
6.3 %
IBU:
37
EBC:
74
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.500
CaraCrystal salyklas 121.5 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
BrownMalt salyklas 151.5 0.330
BEST Special X salyklas 354.5 0.260
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 910.5 0.250
Konditerinis cukrus (rudas) 501.6 0.200
Crystal malt 151.5 0.150
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 809.0 0.100
      6.690

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 12.0 12 60
Nugget 12.0 12 45
Nugget 12.0 12 30
Nugget 12.0 12 15
      48  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M03 UK Dark Ale 12.0 75

Pastabos

Juodo šokolado 200g į pirminę,  džiovintos vyšnios 100g + ąžuolas 30g  į antrinę iš orkaitės. Brown, Special X ir šokoladiniai į salinimo galą Vanduo gipsintas virimo metu.
Gavosi ganėtinai šviesesnis nei tikėtasi. Verdant nebuvo sodinami baltymai. Antrinėje sudėtos vyšnios matyt juos surišo ir rezultate vaizdelis ne koks, daug smulkiu frakcijų visame skystyje.
Skonis man priimtinas

Komentarai

  • Mikas

    2016 m. Gegužės 12 d.
    Na nugalėtoją jau kaip ir turim, dabar kitiems reiks sugalvot, ka išvirti antrai vietai :D
  • vidmantas

    2016 m. Gegužės 12 d.
    Dar su porteriais šansų yra, bet jau rizikinga... :D
Prisijungę aludariai