Receptas / Švarcenegerio Švarcbieras
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 4 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
47
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 50.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 25.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 12.5 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.250 | 6.3 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.250 | 6.3 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 4.2 | 30 | 60 | |
Hallertauer Mittelfrüh | 4.2 | 15 | 20 | |
Hallertauer Mittelfrüh | 4.2 | 15 | 5 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 75 |
Pastabos
Kaip ir Audryla mėginsiu švarcbyrą virti senobiškai. Iki VAK susirinkimo subręst nespės, bet taikau į sausio gale būsiantį bičiulio, tamsaus lagerio mėgėjo, gimtadienį. Alus skirtas pop publikai, tad tikiuosi nekartaus, lengvo gėrimo. Fermentuosiu prie žemiausios šioms mielėms rekomenduojamos 15 laipsnių temperatūros.
Gytis
2011 m. Gruodžio 5 d.svyturys
2011 m. Gruodžio 5 d.PPJ
2011 m. Gruodžio 9 d.audryla
2012 m. Vasario 14 d.Panašu, kad buvo neblogas. Tikrai gaila, kad pradėjo rūgštėt :-(
Dainius
2012 m. Kovo 7 d.