Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 4 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.012
ABV:
4.8 %
IBU:
22
EBC:
47
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
CaraPils 5.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.250
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 4.2 30 60
Hallertauer Mittelfrüh 4.2 15 20
Hallertauer Mittelfrüh 4.2 15 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Kaip ir Audryla mėginsiu švarcbyrą virti senobiškai. Iki VAK susirinkimo subręst nespės, bet taikau į sausio gale būsiantį bičiulio, tamsaus lagerio mėgėjo, gimtadienį. Alus skirtas pop publikai, tad tikiuosi nekartaus, lengvo gėrimo. Fermentuosiu prie žemiausios šioms mielėms rekomenduojamos 15 laipsnių temperatūros.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 5 d.
    Tai kad švarcbyras VAK'e sausio mėnesį. Sausio 12 d, pasitikrinau. Manyčiau, kad suspės puikiausiai.
  • svyturys

    2011 m. Gruodžio 5 d.
    Paskutinį savo http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/876-Marguckis">alų su šiom mielėm fermentavau prie +14C. Mielės parodė gerokai švelnesnį charakterį nei fermentuojant prie +20C
  • PPJ

    2011 m. Gruodžio 9 d.
    Tik perpyliau antrinėn. Mielės tikrai pavarė labai švariai ir švelniai. Galimas gerti nors ir dabar. Tačiau tikiuosi brandinimas dar kiek paryškins skrudinto salyklo charakterį.
  • audryla

    2012 m. Vasario 14 d.
    Ragautas VAK'e 13.02.2012

    Panašu, kad buvo neblogas. Tikrai gaila, kad pradėjo rūgštėt :-(
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Lengvo kūno, skanus, bet pikas tikrai praėjęs. Kvapnus.
Prisijungę aludariai