Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gegužės 26 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. birželio 16 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
30
EBC:
13
IBU/OG:
0.55
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 241.8 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Green Bullet 13.0 13 60
Green Bullet 13.0 13 15
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Kanapių sėklos (skrudintos keptuvėje) 75.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)

Komentarai

  • AntaKalnietis

    2016 m. Birželio 18 d.
    Skanus alus bus. Sekantį kartą siūlyčiau papildomai dėti kokius 50-100 g deginto salyklo ir kanapių kiekį padidinti iki 150-200 g.
    Aš panašų planuoju virti su kanapių lapeliais - https://www.smaguris.lt/arbata/108-kanapiu-lapeliu-arbata-15-g.html
  • erstikis

    2016 m. Birželio 21 d.
    Jo, kanapių sėklų kitą kartą dėsiu daugiau. Anksčiau nebuvau naudojęs kanapių sėklų, bijojau persistengti.
  • AntaKalnietis

    2016 m. Birželio 28 d.
    O ką manytum apie kanapių lapelius? Nusipirkau pundelį, arbata skani, egzotiška tokia. Bet va smalsu, kas bus aluje su jais (virti manau reiktų kokias 5 min max., į antrinę dėti pabijočiau...)
  • erstikis

    2016 m. Liepos 1 d.
    Neturiu patirties su lapeliais. Irgi dėčiau virimo pačioje pabaigoje.
Prisijungę aludariai