Receptas / Erstikio PIRMAS KANAPINIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gegužės 26 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. birželio 16 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.55
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.900 | 97.5 | |
Karamelinis salyklas | 241.8 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Green Bullet | 13.0 | 13 | 60 | |
Green Bullet | 13.0 | 13 | 15 | |
26 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 77 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kanapių sėklos (skrudintos keptuvėje) | 75.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
AntaKalnietis
2016 m. Birželio 18 d.Aš panašų planuoju virti su kanapių lapeliais - https://www.smaguris.lt/arbata/108-kanapiu-lapeliu-arbata-15-g.html
erstikis
2016 m. Birželio 21 d.AntaKalnietis
2016 m. Birželio 28 d.erstikis
2016 m. Liepos 1 d.