Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. birželio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 28 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.1 %
IBU:
16
EBC:
11
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.500
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.300
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertauer Hersbrucker 3.5 80 18
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Jovarų alaus daryklos mielės 50.0 0

Komentarai

  • GiN

    2016 m. Birželio 6 d.  
    Apynių mažoka, jei "Jovarų kaimišką" bandai klonuoti ;)

    Reiktų dar šiek tiek ties 60 min. įdėti.
  • elis

    2016 m. Birželio 6 d.  
    Ir jeigu apyniai iš SA susižinok tiksliai alfa rūgštis,nes kaip sakė vokiškuose labai mažai.
    Skaičiuoklėje su nurodyta standartine alfą aš susimauglinau,buvo 3,5%  o realiai 1,5%.
    paskui teko dasipirkinėt ir virt arbatėlę.

  • Vidma Alutis

    2016 m. Rugsėjo 28 d.
    užsukit į Raugą paragaut kas gavos... Apynių užteko. Tik mielės sužaidė ne taip kaip norėjau...
  • domaso

    2016 m. Rugsėjo 28 d.  
    O kaip mielės sužaidė? Apskritai  - kaip tos "Jovarų daryklos" mielės? Jų atenuacija kiek suprantu yra žema? Ar yra koks artimas analogas toms mielėms? (duonos mielės?) Vienas giminaitis prašė pagamint alų, panašų į "Jovarų Šnekutį" (tokį salsvą, dumbliną), bet nežinojau kokias mieles geriausia naudot...
Prisijungę aludariai