Receptas / Erstikio CINA
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
97 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. birželio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. birželio 28 d.
Parametrai
OG:
1.067
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
7.4 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 95.2 | |
Karamelinis salyklas | 242.6 | 0.200 | 4.8 | |
4.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Green Bullet | 13.0 | 22 | 60 | |
22 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M07 British Ale | 10.0 | 84 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Cinamonas (maltas) | 3.0 g | Virimui | 5 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)