Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 24 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.010
ABV:
6.0 %
IBU:
15
EBC:
9
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 30 60
Zvaigzdinis anyžius 0.0 5 15
Kardamonas 0.0 10 15
Saaz (Czech) 4.0 10 15
kalrendra 0.0 5 15
Curaçao 0.0 50 15
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 12.0 82

Komentarai

  • Modeslovas

    2011 m. Gruodžio 2 d.
    Zvadzdziu galvojau 2-3 det mazdaug. Nes ju skonis intensyvus. Kadamona galvoju "isgliaudyt"
    O kaip elgtis su zievem apelsino tai net nezinau.
  • Dainius

    2011 m. Gruodžio 2 d.
    GiN visiškai teisus. Ir dar, jei matai iš akies, kad daugokai prieskonių, tai geriau ir nedėk visų, maža ką susiplanavai. Prioritetas geras alus, galvok kaip jį gali pagerint prieskoniai.
    Dėl kardamono nežinau, Curacao normaliai, duos malonaus kartumo.
  • Artis

    2011 m. Gruodžio 2 d.
    Sutinku su GiN ir Dainium. Siūlyčiau dėti minimaliai. Alternatyvus metodas: išsivirti šių prieskonių arbatos. Jei per stiprus vienas ar kitas aromatas - mažinsi.
  • Modeslovas

    2011 m. Gruodžio 5 d.
    Na va šeštadieni išviriau. Manuau su prieskoniais nepersistengiau, misa paragavus prieskoniai jautes labai švelniai. Žiuresim kas bus po savaites.
  • erstikis

    2011 m. Gruodžio 28 d.
    ragavom. dar kartą supratau, kad kvietinis - ne mano alus. Kartu ragavo kvietinio alaus gerbėja, tai atsiliepimai iš jos kuo geriausi.
Prisijungę aludariai