Receptas / Gruodžio Žaibs (Noir)
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 20 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Miuncheno salyklas | 15.0 | 3.850 | 66.2 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 1.650 | 28.4 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.160 | 2.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 900.7 | 0.160 | 2.7 | |
5.820 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 5.0 | 40 | 60 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 20 | 20 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 20 | 2 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager S-23 / 3 karta | 115.0 | 77 |
Pastabos
Salinimas - 66-64C 100 min.
Aplinka – 10C - savaite. 1,020 - tada + 20, 4 dienos ir finišas.
Ala kerpena – 10 ml.
Aplinka – 10C - savaite. 1,020 - tada + 20, 4 dienos ir finišas.
Ala kerpena – 10 ml.
Komentarai
-
null
2011 m. Gruodžio 15 d.Gaila, kad tie lageriai manęs netraukia:) nors koki urquel kloną būt nieko pakartot... -
audryla
2012 m. Sausio 12 d.Ragautas VAK 12.01.2012
Liuks! Labai malonus lengvas šokolado skonis, ateinantis taip neiškart, po truputėlį.... -
Artis
2012 m. Sausio 13 d.Ragautas VAK 12.01.2012
Vidutinis, gerai jaučiamas, alaus kūnas. Jaučiama karamelė ir šokoladinis salyklas. Labai tvarkingas ir subalansuotas alus! -
Gytis
2012 m. Sausio 13 d.Ragautas 2012 sausio VAK'e.
"Dunkeliškas" švarcbyras. Salyklų ir apynių balansas labai geras. Labai patiko, super! -
Dainius
2012 m. Kovo 7 d.Čia tai bent! Solidus alus. Užskaitau.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.