Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.012
ABV:
5.3 %
IBU:
26
EBC:
38
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Geriausias alus
    Surinkti taškai: 25.13
  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Tamsus lageris
    Surinkti taškai: 27.30

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 3.850
Bazinis salyklas 3.0 1.650
CaraCrystal 120.1 0.160
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.160
      5.820

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 5.0 40 60
Tettnanger (German) 5.0 20 20
Tettnanger (German) 5.0 20 2
      80  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 / 3 karta 115.0 77

Pastabos

Salinimas - 66-64C 100 min.

Aplinka – 10C - savaite. 1,020 - tada + 20, 4 dienos ir finišas.

Ala kerpena – 10 ml.

Komentarai

  • null

    2011 m. Gruodžio 15 d.
    Gaila, kad tie lageriai manęs netraukia:) nors koki urquel kloną būt nieko pakartot...
  • audryla

    2012 m. Sausio 12 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    Liuks! Labai malonus lengvas šokolado skonis, ateinantis taip neiškart, po truputėlį....
  • Artis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Ragautas VAK 12.01.2012

    Vidutinis, gerai jaučiamas, alaus kūnas. Jaučiama karamelė ir šokoladinis salyklas. Labai tvarkingas ir subalansuotas alus!
  • Gytis

    2012 m. Sausio 13 d.
    Ragautas 2012 sausio VAK'e.
    "Dunkeliškas" švarcbyras. Salyklų ir apynių balansas labai geras. Labai patiko, super!
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Čia tai bent! Solidus alus. Užskaitau.
Prisijungę aludariai