Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 5 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.015
ABV:
5.9 %
IBU:
26
EBC:
33
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 3.333
CaraRed 40.0 0.833
CaraCrystal 120.1 0.417
Medus 2.0 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.083
      4.916

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 17 60
Ultra 4.5 8 60
Chinook 13.0 8 30
Ultra 4.5 13 30
Fuggle (U.K.) 5.0 8 0
Chinook 13.0 8 0
      62  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 10.0 75

Pastabos

Tikslumo dėlei:
Ultra apyniai - aromatiniai 4,5AA iš biržų, tikslaus pavadinimo nežinau
Chinook - ištikrųjų tai Citra - bet tokio saraše neradau :)

Salinau 68C - 1h
Tekinau 85C

Vėsinimo metu kai buvo apie 70C įdėjau medų (sako medutis nemėgsta būti verdamas)

Kodėl tik dabar? :) Kadangi mano alūs brandaus amžiaus nesulaukia (tiesa yra vienas 2Ltr eksponatas pas kaimynką jau kokių 3 mėn po subrendimo, labi įdomu ar dar sveikas - ale tik va žmona gali nesuprast mano žygio... ) tad ir šis sudėliotas taip kad bus suvartotas pagal paskirtį tarp kalėdų ir naujų.

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Gruodžio 5 d.
    Sveikas atvykęs.....

    Jei sąraše nerandi reikiamų apynių , mielių ar salyklo, tiesiog įrašyk Tavo naudojamo ingridiento pavadinimą...
    Sakykim vietoj Ultra - Biržų krašto apyniai ar ką nors panašiai....
  • Modeslovas

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Del medaus virimo taip neteigčiau , kad nemegsta buti verdamas. Midu kartais gaminu tai virti principe privaloma, vaško likuciai išsiskiria, spalva geresne, skonis irgi. O aluj jei verdant idesi tai paprasciausiai nelabai liks medaus skonio issifermentavus.
  • null

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Malonu matyti naujus veidus:)
    Beje gali pridėti virimą prie recepto.
    Prie recepto dešiniame virštuniame kampe yra Nuoroda http://www.atvirasalus.lt/brew-session/recipe/1040">Virimai. Ją nuspaudęs pamatysi recepto virimo istoriją. Ir po ja nuorodą http://www.atvirasalus.lt/brew-session/new/1040">Pridėti alaus virimą
  • Orinimus

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Dėl medaus: senolių išmintis byloja kad norint išlaikyti geriausias medaus savybes - negalima jo dėti į verdantį vandenį.
    Kaip tatai atsispindi galutiniam alaus variante bandau išsiaiškinti. Iš pradžių dėjau prieš virimą, paskum bandžiau pilstant - niekaip nepavyksta išgauti medaus prieskoniaus. Misliu gal šį syk pavyks...

  • Regis

    2011 m. Gruodžio 14 d.
    Teisybė, medaus virti nerekomenduojama - virimo metu prarandama didelė dalis gerųjų medaus savybių.
    Medų reikia dėti į pravėsusį skystį - ar tai alus, ar arbata ar gira.
Prisijungę aludariai