Receptas / Saulėgrįžos belaukiant
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 5 d.
Receptas modifikuotas:
-0001 m. lapkričio 30 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 4.0 | 3.333 | 67.8 | |
CaraRed | 40.0 | 0.833 | 16.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.417 | 8.5 | |
Medus | 2.0 | 0.250 | 5.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.083 | 1.7 | |
4.916 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 17 | 60 | |
Ultra | 4.5 | 8 | 60 | |
Chinook | 13.0 | 8 | 30 | |
Ultra | 4.5 | 13 | 30 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 8 | 0 | |
Chinook | 13.0 | 8 | 0 | |
62 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 10.0 | 75 |
Pastabos
Tikslumo dėlei:
Ultra apyniai - aromatiniai 4,5AA iš biržų, tikslaus pavadinimo nežinau
Chinook - ištikrųjų tai Citra - bet tokio saraše neradau :)
Salinau 68C - 1h
Tekinau 85C
Vėsinimo metu kai buvo apie 70C įdėjau medų (sako medutis nemėgsta būti verdamas)
Kodėl tik dabar? :) Kadangi mano alūs brandaus amžiaus nesulaukia (tiesa yra vienas 2Ltr eksponatas pas kaimynką jau kokių 3 mėn po subrendimo, labi įdomu ar dar sveikas - ale tik va žmona gali nesuprast mano žygio... ) tad ir šis sudėliotas taip kad bus suvartotas pagal paskirtį tarp kalėdų ir naujų.
Ultra apyniai - aromatiniai 4,5AA iš biržų, tikslaus pavadinimo nežinau
Chinook - ištikrųjų tai Citra - bet tokio saraše neradau :)
Salinau 68C - 1h
Tekinau 85C
Vėsinimo metu kai buvo apie 70C įdėjau medų (sako medutis nemėgsta būti verdamas)
Kodėl tik dabar? :) Kadangi mano alūs brandaus amžiaus nesulaukia (tiesa yra vienas 2Ltr eksponatas pas kaimynką jau kokių 3 mėn po subrendimo, labi įdomu ar dar sveikas - ale tik va žmona gali nesuprast mano žygio... ) tad ir šis sudėliotas taip kad bus suvartotas pagal paskirtį tarp kalėdų ir naujų.
audryla
2011 m. Gruodžio 5 d.Jei sąraše nerandi reikiamų apynių , mielių ar salyklo, tiesiog įrašyk Tavo naudojamo ingridiento pavadinimą...
Sakykim vietoj Ultra - Biržų krašto apyniai ar ką nors panašiai....
Modeslovas
2011 m. Gruodžio 6 d.null
2011 m. Gruodžio 6 d.Beje gali pridėti virimą prie recepto.
Prie recepto dešiniame virštuniame kampe yra Nuoroda http://www.atvirasalus.lt/brew-session/recipe/1040">Virimai. Ją nuspaudęs pamatysi recepto virimo istoriją. Ir po ja nuorodą http://www.atvirasalus.lt/brew-session/new/1040">Pridėti alaus virimą
Orinimus
2011 m. Gruodžio 6 d.Kaip tatai atsispindi galutiniam alaus variante bandau išsiaiškinti. Iš pradžių dėjau prieš virimą, paskum bandžiau pilstant - niekaip nepavyksta išgauti medaus prieskoniaus. Misliu gal šį syk pavyks...
Regis
2011 m. Gruodžio 14 d.Medų reikia dėti į pravėsusį skystį - ar tai alus, ar arbata ar gira.