Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 13 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 2 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
37
EBC:
13
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 245.0 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 15 60
Summit 17.0 15 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Prisijungę aludariai