Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 30 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.012
ABV:
7.6 %
IBU:
24
EBC:
19
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas "Maltosa" 3.0 2.100
Medus 2.0 0.650
Miuncheno salyklas (iš Alutekso) 13.0 0.500
Karamelinis sayklas (iš Alutekso) 220.2 0.100
      3.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 15 60
Spalt Select (German) 5.0 20 15
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-33 (prieš tai vieną kartą naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salinimas: 85min 64C->62C

Medus dedamas į misą išjungus ugnį ir misai atvėsus iki 90C.

Pirminė fermentacija - 12 dienų.

Komentarai

  • erstikis

    2011 m. Gruodžio 31 d.
    Kol kas galima sakyti medaus nesijaučia, nors žmona tvirtina priešingai. Kai žinai, gal ir galima pritraukti kokį paskonį prie medaus, bet jei nežinotum, nesuprastum, kad dėtas medus. Nemanau, kad ir brandinimas padėtų išryškinti medų, bet tik laikas gali parodyti. Nors alus pavyko neblogai. Lyg ir neblogai salyklas jaučiasi. Alus turi saldumo, bet tas saldumas nėra blogas. Visai skaidrus išėjo kaip su S-33, matyt ilga fermentacija davė savo.
Prisijungę aludariai