Receptas / Erstikio NEXT DAY OF SUMMIT
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 10 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
39
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.77
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 3.900 | 97.5 | |
Karamelinis salyklas | 246.0 | 0.100 | 2.5 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 80 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
valytojas
2016 m. Liepos 25 d.Tiesiog nutekini ir užvirinęs supili atgal?
GiN
2016 m. Liepos 25 d.valytojas
2016 m. Liepos 26 d.Užvirinus nekaramelizuosis, nepradės svilti mentalo cukrai ties dugnu?
.
Pasirodė panaši situaciją į mano apturėtą, bet erstikis kaitina mentalą. Mano situacija - pabiro tekinimo filtras po susalintu metalu, prasimušė "urvas-sūkurys" ir išbėgo "misa" per 1-2 minutes. Bandant pilti papildomai vandens, būtų per daug vandens. Surinkau filtrą, užkaitinau "misą" iki ~85-90 C ir supyliau atgal į tekinimo puodą, permaišiau ir po 10 min nusitekino normaliau.
erstikis
2016 m. Rugpjūčio 9 d.