Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 10 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.3 %
IBU:
39
EBC:
13
IBU/OG:
0.77
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 246.0 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 16 60
Columbus 16.0 15 0
      31  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)

Komentarai

  • valytojas

    2016 m. Liepos 25 d.
    Gal gali plačiau pakomentuoti "• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;"?
    Tiesiog nutekini ir užvirinęs supili atgal?

  • GiN

    2016 m. Liepos 25 d.
    Kaip suprantu čia dekokcija. Ne misa (nutekinta) užverdama, bet mentalas.
  • valytojas

    2016 m. Liepos 26 d.
    Susalintas salyklas(mentalas) kabinamas iš salinimo puodo į kitą puodą, užvirinam?
    Užvirinus nekaramelizuosis, nepradės svilti mentalo cukrai ties dugnu?
    .
    Pasirodė panaši  situaciją į mano apturėtą, bet erstikis kaitina mentalą. Mano situacija - pabiro tekinimo filtras po susalintu metalu, prasimušė "urvas-sūkurys" ir išbėgo "misa" per 1-2 minutes.  Bandant pilti papildomai vandens, būtų per daug vandens. Surinkau filtrą, užkaitinau "misą" iki ~85-90 C ir supyliau atgal į tekinimo puodą, permaišiau ir po 10 min nusitekino normaliau.  



  • erstikis

    2016 m. Rugpjūčio 9 d.
    Taip, susalintas salyklas (mentalas) kabinamas iš salinimo indo (mano atveju šaltkrepšiio) į puodą, užvirinam. Pilam atgal. Šio proceso metu galimas šioks toks karamelizavimasis. Tačiau maišant įmanoma karamelizaciją sumažinti.
Prisijungę aludariai