Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 31 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 19 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.014
ABV:
6.2 %
IBU:
23
EBC:
30
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 5.400
Karamelinis salyklas 200.6 0.600
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 15 60
Tradition 6.0 20 5
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Pastabos

2016 Petro Irisas
virta 2016 07 31
pilstyta 2016 08 19
Trečias bandymas

Mielės šį kartą elio, turėtų gautis jau tikras elis :)
Apyniai jau sustyguoti praeitu virimu, kartumas pats tas.

Salinta 70 min 65-70 C
Pradinis vandens kiekis 18 l, antras pylimas 14 l palaikant 15 min.

Aušinta vonioje šulinio vandeniu.

pradinis BRIX 15
galutinis 3,7

Trukau 7 valandas su salyklo malimu.


Fermentery išbuvo 20 dienų, puta vis dar laikėsi, čia US-05 mielių savybė.
Mielės nuo viršaus paimtos visos, nuo dugno pusė sekančiam virimui.
Stiprumas kaip ir recepte, sutapo. (OG ir FG idealiai).
Tirštokas, salstelėjęs, maloniai geriasi.

Galbūt reikėtų truputį daugiau apynių, ypač jei didinsiu kiekį su trečioko keliais litrais.
Prisijungę aludariai