Receptas / Petro Irisas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 31 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 19 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.6 | 5.400 | 90.0 | |
Karamelinis salyklas | 200.6 | 0.600 | 10.0 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.0 | 15 | 60 | |
Tradition | 6.0 | 20 | 5 | |
35 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 77 |
Pastabos
2016 Petro Irisas
virta 2016 07 31
pilstyta 2016 08 19
Trečias bandymas
Mielės šį kartą elio, turėtų gautis jau tikras elis :)
Apyniai jau sustyguoti praeitu virimu, kartumas pats tas.
Salinta 70 min 65-70 C
Pradinis vandens kiekis 18 l, antras pylimas 14 l palaikant 15 min.
Aušinta vonioje šulinio vandeniu.
pradinis BRIX 15
galutinis 3,7
Trukau 7 valandas su salyklo malimu.
Fermentery išbuvo 20 dienų, puta vis dar laikėsi, čia US-05 mielių savybė.
Mielės nuo viršaus paimtos visos, nuo dugno pusė sekančiam virimui.
Stiprumas kaip ir recepte, sutapo. (OG ir FG idealiai).
Tirštokas, salstelėjęs, maloniai geriasi.
Galbūt reikėtų truputį daugiau apynių, ypač jei didinsiu kiekį su trečioko keliais litrais.
virta 2016 07 31
pilstyta 2016 08 19
Trečias bandymas
Mielės šį kartą elio, turėtų gautis jau tikras elis :)
Apyniai jau sustyguoti praeitu virimu, kartumas pats tas.
Salinta 70 min 65-70 C
Pradinis vandens kiekis 18 l, antras pylimas 14 l palaikant 15 min.
Aušinta vonioje šulinio vandeniu.
pradinis BRIX 15
galutinis 3,7
Trukau 7 valandas su salyklo malimu.
Fermentery išbuvo 20 dienų, puta vis dar laikėsi, čia US-05 mielių savybė.
Mielės nuo viršaus paimtos visos, nuo dugno pusė sekančiam virimui.
Stiprumas kaip ir recepte, sutapo. (OG ir FG idealiai).
Tirštokas, salstelėjęs, maloniai geriasi.
Galbūt reikėtų truputį daugiau apynių, ypač jei didinsiu kiekį su trečioko keliais litrais.