Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 8 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.4 %
IBU:
12
EBC:
12
IBU/OG:
0.23
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 2.500
Orkaitėj skrudintas(10min 150C) 15.0 1.000
Orkaitėj skrudintas(20min 150C) 25.0 0.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.375
Muskovado cukrus (užgazavimui) 20.0 0.050
      4.425

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 8.0 10 30
Marynka 8.0 10 15
Marynka 8.0 5 5
Apelsino žievelė (šviežia, 2 vnt.) 1.0 1 0
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 11.0 78

Pastabos

Salinimas:
54C - 30 min
65C - 60 min
78C - mashout

Komentarai

  • pofke

    2012 m. Sausio 19 d.
    Papildomai dar apynių ir apelsino dėjau į antrinę fermentaciją, nes per mažai kvapo/skonio liko. Be to, išsifermentavo labai sausai, iki 1,5 plato.
    Turėtų būt lengvas gaivus alus.
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 19 d.
    Na tokiu atvėju ABV 6.2% . Lengvu nepavadinsi :)
  • pofke

    2012 m. Kovo 15 d.
    Nesijautė, kad 6.2%. Skystokas buvo alus, ir daugiau žievelės nedėsiu ne į staigiai vartojamą alų, nes pkarsta nuo jos labai (žievelės skutau tik patį viršutinį, oranžinį, sluoksnį - cedrą). Toks nei šioks, nei toks.
Prisijungę aludariai