Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 8 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 20 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.005
ABV:
4.9 %
IBU:
37
EBC:
18
IBU/OG:
0.88
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 247.0 0.200
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 13 60
Brewer's Gold (US) 4.0 13 15
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 89

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Prisijungę aludariai