Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 27 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.008
ABV:
4.8 %
IBU:
35
EBC:
14
IBU/OG:
0.79
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 247.6 0.100
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 12 60
Brewer's Gold (US) 4.0 12 15
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 82

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai