Receptas / Erstikio SEPTEMBER '16
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 28 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 14 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.68
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.400 | 97.8 | |
Karamelinis salyklas | 248.6 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Summit | 17.0 | 11 | 60 | |
Brewer's Gold (US) | 4.0 | 10 | 15 | |
21 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 79 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienu (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 10 dienu (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)