Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
63 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 28 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 14 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.009
ABV:
4.6 %
IBU:
30
EBC:
14
IBU/OG:
0.68
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.400
Karamelinis salyklas 248.6 0.100
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 11 60
Brewer's Gold (US) 4.0 10 15
      21  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 79

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienu (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai