Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 6 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.016
ABV:
5.9 %
IBU:
29
EBC:
101
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Skrudintas miežių salyklas (aluteks) 1000.8 1.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
      7.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 10.5 15 60
Target (U.K.) 10.5 15 30
Target (U.K.) 10.5 10 15
Target (U.K.) 10.5 10 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 74

Komentarai

  • west

    2011 m. Gruodžio 31 d.
    hmm sustojo fermentacija ant
    OG: [1.046 - 1.052] 1.062
    FG: [1.010 - 1.016] 1.02
    ABV: [4.7% - 5.5%] 5.5%

    atenuacija 0,67

    ir taip jau 3 dienos. viso fermentacija 2 sav. bus ryt.

    kažkaip planavau bent iki 6 išspaust tai net nežinau pilstyt jau ar dar laukt??

    temperatūra 11-14 laipsniu/ gal kur šilčiau pernešt??
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 31 d.
    Na taip, bandyčiau pernešti į 17-18C 2-3 dienoms.
  • west

    2012 m. Sausio 6 d.
    na pastovėjo 3 dienas 17-18 laipsnių
    OG: 1.062
    FG: 1.016
    ABV: 5.9%
    atenuacija 0,74

    jei ryt nepasikeis pilstysiu.
  • Gytis

    2012 m. Sausio 7 d.
    Siūlyčiau užgazuoti silpniau negu įprastai, nes esu tikras, kad butelyje per 4-6 savaites dar keli SG punktai nueis.
  • alugeris

    2012 m. Kovo 2 d.
    Vakar ragavau. Alus visai neblogas, puta gražios rusvos spalvos. Deginto gal kiek ir per daug, bet vieną išgėrus, norisi ir antro.
Prisijungę aludariai