Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. spalio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 22 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.008
ABV:
5.4 %
IBU:
29
EBC:
23
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 249.8 0.300
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 12 60
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 84

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Mandarinų žievelė 30.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 90 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - x dienu (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra xxºC)
Prisijungę aludariai