Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. spalio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
36
EBC:
9
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 5.400
Karamelinis 212.8 0.030
      5.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Sterling 10.6 30 60
Sterling 10.6 20 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 12.0 73

Pastabos

7 virimui, pirmas lageras.
Virta 2016-10-22

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 68 (pilta į 73, nukrito iki 67)
Nuimta su 76, antrokui irgi 76, laikyta 15 min.

30 g apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 20 g Sterling

Pradinis OG 1,059, efektyvumas gavosi didesnis nei planuota.
Galutinis OG 1,016

Startas su 19 C 10 valandų (galima ir vėsiau, gana staigiai gavosi), sausos mielės, toliau fermentacija prie 10-11C, dvi savaites
Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
Dvi - tris savaites perpylus lageriavimas prie 8-11 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas kaip visada po 2,5 gr/l. Tikiuosi per savaitę ar dvi užsigazuos be papildomų mielių.

Mielės 4,15 E
Salyklas 3E
Apyniai 1,8 E

Nuotraukos

Prisijungę aludariai