Receptas / £ pusė svaro sterlingų
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. spalio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. lapkričio 22 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.62
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.6 | 5.400 | 99.4 | |
Karamelinis | 212.8 | 0.030 | 0.6 | |
5.430 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager | 12.0 | 73 |
Pastabos
7 virimui, pirmas lageras.
Virta 2016-10-22
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 68 (pilta į 73, nukrito iki 67)
Nuimta su 76, antrokui irgi 76, laikyta 15 min.
30 g apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 20 g Sterling
Pradinis OG 1,059, efektyvumas gavosi didesnis nei planuota.
Galutinis OG 1,016
Startas su 19 C 10 valandų (galima ir vėsiau, gana staigiai gavosi), sausos mielės, toliau fermentacija prie 10-11C, dvi savaites
Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
Dvi - tris savaites perpylus lageriavimas prie 8-11 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas kaip visada po 2,5 gr/l. Tikiuosi per savaitę ar dvi užsigazuos be papildomų mielių.
Mielės 4,15 E
Salyklas 3E
Apyniai 1,8 E
Virta 2016-10-22
Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 68 (pilta į 73, nukrito iki 67)
Nuimta su 76, antrokui irgi 76, laikyta 15 min.
30 g apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 20 g Sterling
Pradinis OG 1,059, efektyvumas gavosi didesnis nei planuota.
Galutinis OG 1,016
Startas su 19 C 10 valandų (galima ir vėsiau, gana staigiai gavosi), sausos mielės, toliau fermentacija prie 10-11C, dvi savaites
Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
Dvi - tris savaites perpylus lageriavimas prie 8-11 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas kaip visada po 2,5 gr/l. Tikiuosi per savaitę ar dvi užsigazuos be papildomų mielių.
Mielės 4,15 E
Salyklas 3E
Apyniai 1,8 E