Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. lapkričio 22 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.008
ABV:
7.0 %
IBU:
59
EBC:
20
IBU/OG:
0.97
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 5.000
Karamelinis salyklas 251.0 0.200
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 20 60
Columbus 16.0 15 15
Summit 17.0 5 0
Columbus 16.0 11 0
Saaz (US) 3.8 10 0
      61  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 12.0 87

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Prisijungę aludariai