Receptas / Moliūgo performansas (saldusis stautas)
Informacija
Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gruodžio 18 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
58
|
|
EBC:
61
|
|
IBU/OG:
1.08
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 3.630 | 68.1 | |
BEST Munich Dark salyklas | 28.0 | 0.500 | 9.4 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.450 | 8.4 | |
BEST Caramel Dark salyklas | 90.7 | 0.350 | 6.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 804.2 | 0.200 | 3.8 | |
BEST Black salyklas | 1156.3 | 0.200 | 3.8 | |
5.330 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast (Šlapios antrokės) | 100.0 | 68 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
laktozė | 340.0 g | - | - |
Pastabos
salinimui pakepinto orkaiteje 180C-2h,krepšio kamuolio dydžio perpjauto skersai ir paskui išskaptuoto.tirščių apie 8 ltr.,kitą dieną laikyta tekinimo vandenyje ~90C porą h kol salinosi mentalas nukošti tirščiai ir tuo vandeniu tekinta
juodieji salyklai atskirai jonizuotame vandenyje pH ~11 porai valandų ir sudėti į tekinimą.
68C-80min
76-10min
moliugu prieskoniai išjungus virimą min ;
muskato, 1/3 šaukštelio
cinamono 1šaukštelis
gvazdikėlių,4 vnt
kvapiųjų pipirų, kokie 5 vnt
kardamono,1/3šaukštelio
imbiero patarkuoto gyvo apie porą desertinių šaukštų
kakavos ~2šaukštai
laktozė pgl faktą po pirminės
cinamono 1šaukštelis
gvazdikėlių,4 vnt
kvapiųjų pipirų, kokie 5 vnt
kardamono,1/3šaukštelio
imbiero patarkuoto gyvo apie porą desertinių šaukštų
kakavos ~2šaukštai
laktozė pgl faktą po pirminės
elis
2018 m. Gegužės 25 d.