Receptas / Erstikio ŠVIESUSIS ELIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gruodžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.3 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
13
|
|
IBU/OG:
0.66
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 251.0 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 10.0 | 20 | 60 | |
Spalt Select (DE) | 3.0 | 22 | 15 | |
42 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 83 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)