Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gruodžio 7 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.008
ABV:
5.3 %
IBU:
32
EBC:
13
IBU/OG:
0.66
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 251.0 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 20 60
Spalt Select (DE) 3.0 22 15
      42  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai