Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 21 d.

Parametrai

OG:
1.081
FG:
1.020
ABV:
7.9 %
IBU:
22
EBC:
16
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 5.000
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 1.750
      6.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 3.9 25 60
Spalt Select (U.S.) 6.1 30 60
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 12.0 75

Pastabos

1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
2-jų apelsinų žievelės (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).

Belgijos kaimo alus recepto motyvais.
Ragaujant išvirtą misą nesijautė nei kardamono, nei apelsino nei kalendros. Efektyvumas aukštesnis dėl 3-jų decoction_ų ir misos dekantacijos/kaitinimo recirkuliuojant. Mentalo temp. tekinimo metu 75-78С.

Komentarai

  • Žaldokas

    2011 m. Gruodžio 27 d.
    @ponasniekas Gerai sakai, galėjo gautis daug nefermentuojamų cukrų.
    @svyturys Kitą kartą tikrai dėsiu daugiau esant tokiam OG. Šį kartą neturėjau, efektyvumas didesnis gavosi, dėl to ir klausiau gal praskiesti :)
    @Gytis Kad nematyt jokių fermentacijos požymių, beto FG nesikeitė 4 parų laikotarpyje. Na dar iki penktadienio palaikysiu, gal paskaidrės bent.
  • Gytis

    2011 m. Gruodžio 27 d.
    Aš savo kažkurį su belgiškomis mielėmis prie radiatoriaus pernešiau, tai jis man dar apie 8 SG punktus žemyn nuėjo. Nors aplinkos temperatūrų skirtumas gal tik kokie 5C buvo.
  • Naminis

    2011 m. Gruodžio 28 d.
    Žiūrint į receptą, kurio motyvais šis alus padarytas, matosi, kad ten rekomenduojama aukšta temperatūra ir ilgas laikymas ant mielių, net jei fermentacija nebevyksta. Nesakau, kad šie dalykai būtinai padėtų (nors manau, kad kažkiek padėtų), bet jei pagal motyvus, tai geriau kuo artimesni tie motyvai būtų. Beje, pažiūrėk ir jau virusio tą alų Regio komentarą. Jei yra galimybė - laikyčiau dar savaitę ir šilčiau.
  • Žaldokas

    2012 m. Sausio 9 d.
    16 parų laikiau pirminėje iš jų 2 paskutines prie radiatoriaus, tačiau alus liko prie 1.028 ir drumstas. Supilsčiau papildomai nesaldinęs, gliukozės įdėjau tik į vieną kontrolinį butelį. Per 5-kias paras nesaldintame jokio gazelio, o kontrolinis užsigazavo puikiausiai. Gal nevertėjo be cukraus daryti tokį stiprų alų? Gavosi saldus, "sunkus" sotus ir stiprus. Kas liečia mieles tai sakyčiau labai neutralios, be išskirtinio charakterio, labai lėta sėdimentacija. Išplautos mielės šaltame vandenyje, šaldytuve sėdo dvi paras. Supilstytas į butelius alus taip pat puikiai nuskaidrėjo per 2 paras.
  • Dainius

    2012 m. Balandžio 4 d.
    Ragautas 2012.03.15. VAK'e
    Ragautas paskutinis tą vakarą. Labai ispūdingas alus! Prieskoniai prasimušė tikrai stipriai, dominuoja ir skonyje ir ypač kvape. Tinktūra, ne alus :)
Prisijungę aludariai