Receptas / Top`inis belgas
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 21 d.
Parametrai
OG:
1.081
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
7.9 %
|
|
IBU:
22
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.28
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 5.000 | 74.1 | |
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 1.750 | 25.9 | |
6.750 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.9 | 25 | 60 | |
Spalt Select (U.S.) | 6.1 | 30 | 60 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Top | 12.0 | 75 |
Pastabos
1 arbat. šaukštelis kardamono (15 min. virimo);
2-jų apelsinų žievelės (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).
Belgijos kaimo alus recepto motyvais.
Ragaujant išvirtą misą nesijautė nei kardamono, nei apelsino nei kalendros. Efektyvumas aukštesnis dėl 3-jų decoction_ų ir misos dekantacijos/kaitinimo recirkuliuojant. Mentalo temp. tekinimo metu 75-78С.
2-jų apelsinų žievelės (15 min. virimo);
1 arbat. šaukštelis kalendros (15 min. virimo).
Belgijos kaimo alus recepto motyvais.
Ragaujant išvirtą misą nesijautė nei kardamono, nei apelsino nei kalendros. Efektyvumas aukštesnis dėl 3-jų decoction_ų ir misos dekantacijos/kaitinimo recirkuliuojant. Mentalo temp. tekinimo metu 75-78С.
Žaldokas
2011 m. Gruodžio 27 d.@svyturys Kitą kartą tikrai dėsiu daugiau esant tokiam OG. Šį kartą neturėjau, efektyvumas didesnis gavosi, dėl to ir klausiau gal praskiesti :)
@Gytis Kad nematyt jokių fermentacijos požymių, beto FG nesikeitė 4 parų laikotarpyje. Na dar iki penktadienio palaikysiu, gal paskaidrės bent.
Gytis
2011 m. Gruodžio 27 d.Naminis
2011 m. Gruodžio 28 d.Žaldokas
2012 m. Sausio 9 d.Dainius
2012 m. Balandžio 4 d.Ragautas paskutinis tą vakarą. Labai ispūdingas alus! Prieskoniai prasimušė tikrai stipriai, dominuoja ir skonyje ir ypač kvape. Tinktūra, ne alus :)