Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. vasario 18 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.008
ABV:
5.9 %
IBU:
31
EBC:
16
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 241.0 0.150
      4.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 20 60
Spalt Select (DE) 3.0 21 15
      41  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 85

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Greipfruto žievelė 20.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai