Receptas / Erstikio TAMSUS ŽIRNIŲ ELIS
Informacija
Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
63 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 18 d.
Parametrai
OG:
1.040
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
3.9 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
28
|
|
IBU/OG:
0.42
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas "Maltosa" | 3.0 | 2.050 | 82.7 | |
Žirnių salyklas (namie daigintas) | 5.0 | 0.380 | 15.3 | |
Degintas salyklas (iš Alutekso) | 1200.9 | 0.050 | 2.0 | |
2.480 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 5.0 | 10 | 60 | |
Spalt Select (German) | 5.0 | 10 | 15 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-33 (3 kartos, šlapios) | 60.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
15min - 50°C (santykis 2:1)
60min - 65°C (santykis 3:1)
tekinimas ~ 78°C
Fermentacija:
pirminė -3 dienos
antrinė -be antrinės
15min - 50°C (santykis 2:1)
60min - 65°C (santykis 3:1)
tekinimas ~ 78°C
Fermentacija:
pirminė -3 dienos
antrinė -be antrinės
Modeslovas
2012 m. Sausio 14 d.erstikis
2012 m. Sausio 15 d.erstikis
2012 m. Sausio 18 d.Modeslovas
2012 m. Vasario 4 d.erstikis
2012 m. Vasario 4 d.